Dit keer een idee voor Valentijnsdag: Geef elkaar een HEIdag cadeau! Hieordnber leg ik uit wat dat is en waarom dat een goed idee kan zijn.

Aandacht voor je relatie

Ik ben eigenlijk wel een voorstander van Valentijnsdag: het zou een dag kunnen worden waarop je extra aandacht besteedt aan je relatie. Samen even stilstaat bij hoe het gaat, elkaar een kaartje stuurt of een lief briefje op het hoofdkussen legt. Een dag waarop je je even realiseert dat liefde niet vanzelfsprekend is en aandacht behoeft!

In een eerdere post heb ik al geschreven over de oorsprong van Valentijnsdag  en over wat mannen graag zouden krijgen voor Valentijnsdag (Liever seks dan een cadeautje).

Dit keer wil ik de nadruk graag leggen op de aandacht die een relatie nodig heeft. Hoewel weinig mensen zich dat realiseren hebben relaties zonder extra zorg in principe een beperkte houdbaarheidsdatum.  Net zoals planten. Als je die geen water geeft en regelmatig plantenvoeding, dan gaan ze ook dood.  Je moet relaties dus goed onderhouden.

Idee voor Valentijnsdag

Mijn idee voor Valentijnsdag bestaat dan ook uit een aanbod, dat een bijdrage kan leveren aan dit broodnodige relatie-onderhoud. Wellicht spreekt mijn aanbod in eerste instantie vooral vrouwelijke en mannelijke ondernemers aan, maar het is zeker voor iedereen heel zinvol:

geef elkaar een HEIdag voor je relatie cadeau!  Een dag waarop je onder deskundige begeleiding aandacht besteedt aan je relatie in een mooie omgeving. Een dag ter preventie van problemen!

Ik wens iedereen een fijne en zinvolle Valentijnsdag!

______________________________________________________

Marike de Valk is Gestalttherapeut en geeft individuele, relatie- en gezinstherapie in Beuningen bij Nijmegen samen met haar collega Wilfried Sluys. Op haar site: https://www.mv-gestalttherapie.nl legt ze haar werkwijze uit. In haar blog (https://www.relatietherapie-nijmegen/blog/) schrijft ze over alles wat met partner- en gezinsrelaties te maken heeft. Ze geeft daar ook lezingen over. Ze is te bereiken via het contactformulier op haar sites of via 024-6751742. Hier kun je je gratis abonneren op haar blog: abonneer op blog