Enige tijd geleden werd ik gebeld door een redactrice van Libelle: ze had mijn post over sleur in de relatie gelezen. Daar wilde ze het graag met mij over hebben. Ze wilde namelijk een bijdrage schrijven in de rubriek Psychologie over relatiepatronen.

Het resultaat is onlangs verschenen en hier te lezen:

https://www.mv-gestalttherapie.nl/wp-content/uploads/2010/09/Artikel_in_Libelle.pdf

Relatiepatronen

Het uploaden duurt misschien even omdat de rubriek begint met een grote foto van een langspeelplaat… een mooi beeld dat bij de ouderen onder ons allerlei associaties oproept aan uitgesleten groeven en vastlopende naalden.

In onze relatietherapie gebruiken we ook regelmatig het beeld van aquaplaning: als het hard regent kom je bijna automatisch in de groeven terecht, die vrachtwagens in het asfalt maken. Je moet al heel bewúst náást zo’n groef sturen, om niet weg te slippen. zo is het met relatiepatronen ook vaak: als je niet oplet, blijf je vast zitten in de oude patronen. Er gebeurt dan niets nieuws meer en je relatie wordt een sleur.

Daarna is het wellicht handig om mijn blogpost over vastgeroeste relatiepatronen te lezen.

______________________________________________________

Marike de Valk is Gestalttherapeut en geeft individuele, relatie- en gezinstherapie in Beuningen bij Nijmegen samen met haar collega Wilfried Sluys. Op haar site: https://www.mv-gestalttherapie.nl legt ze haar werkwijze uit. In haar blog (https://www.relatietherapie-nijmegen/blog/) schrijft ze over alles wat met partner- en gezinsrelaties te maken heeft. Ze geeft daar ook lezingen over. Ze is te bereiken via het contactformulier op haar sites of via 024-6751742. Hier kun je je gratis abonneren op haar blog: abonneer op blog.