Regelmatig worden wij  door de media benaderd om mee te doen aan programma’s of om onze medewerking te verlenen aan interviews. We zeggen lang niet altijd ja, soms omdat we op het gevraagde tijdstip niet kunnen, soms omdat we niet zo enthousiast over het programma zijn, en soms omdat we daar vervolgens veel geld voor blijken te moeten betalen.

Sommige vragen zijn echter heel leuk en honoreren we graag.

Wil je meer over mij/ons en vooral mijn/ons werk lezen of horen? 
Kijk hieronder voor artikelen en  interviews met mij en/of Wilfried.

Verstandshuwelijk – NRC

Afgelopen week – 29 maart 2019 – verscheen een artikel in het NRC over verstandshuwelijken. Is het voor een goed huwelijk nodig om verliefd op elkaar te zijn, vroeg de auteur Sofie van Rozendaal zich af. Ik ben door haar voor dit artikel geinterviewd. Lees hier het artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/29/liefde-zonderverliefdheid-want-soms-komt-de-liefde-wat-later-a3955106

Kerstmis 2018

Niet alle mensen genieten van Kerstmis. Sommigen voelen zich behoorlijk onder druk om mee te doen aan familiediners, waar ze eigenlijk geen zin in hebben.  Op verzoek van journaliste Sofie van Roozendaal verleende ik mijn medewerking aan twee van haar artikelen, één in de NRC-online en een voor de Viva.

Zie hier de link naar het artikel van NRC-online en daaronder het artikel in de Viva.

Header_nrcnext_mavr_020614-transparant-150x28

       Mijn Kerst alleen

Bij dit artikel in de Viva hoort één correctie: ik weet niet of er na de feestdagen de meeste echtscheidingen worden aangevraagd. Wat ik heb gezegd is dat ik dan de meeste aanvragen voor relatietherapie heb.

Een paar weken geleden ben ik gevraagd om regelmatig artikelen te verzorgen over de impact van kinderen op je relatie voor het online magazine: Ouders online. Inmiddels staat het eerste artikel online met als titel: Is jouw relatie babyproof?  Er zullen meer artikelen volgen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is logo-Vriendin.png

Een tijdje geleden heb ik mijn medewerking verleend aan een artikel in het tijdschrift Vriendin over hoe de taken tussen partners verdeeld worden. Hieronder staat de link naar dat artikel:
V10 Dilemma taakverdeling

ADHD-vrouw.nl

De website ADHD-vrouw.nl is een website voor en door vrouwen met ADHD. Een paar weken geleden (april 2017) werd ik gevraagd om een interview te geven over ADHD en relaties. Je kunt dat interview hier lezen: ADHD en relaties.

marie-claire-logo

Afgelopen oktober 2016 werd ik gebeld door een journaliste met de vraag of ik wat tips zou kunnen geven over langdurige relaties. Ze was een artikel aan het schrijven voor een reportage in de rubriek Sex en Relatie van Marie Claire. Na een leuk gesprek stuurde ze mij het artikel op. Ik was tevreden over hoe ze mijn inbreng had verwoord. De verhalen van de geïnterviewde koppels riepen bij mij hier en daar wel vragen op. Uiteraard was dat niet de bedoeling om die nog te stellen. Je kunt het hele artikel hier lezen: Marie Claire november 2016

logo-cosmopolitan

In juli van het afgelopen jaar (2016) werd ik geïnterviewd door Cosmopolitan over het thema: love en lust in relaties. Je kunt hier het hele artikel lezen: love & lust

FUNX-radiologo FUNX

Hieronder een paar korte interviews, die ik gegeven heb aan radio FunX, een landelijke jongeren radio.

Luister hier naar een interview over het al dan niet vergeven van je ex.  En hier over de vraag of in een relatie de één altijd verliefder is dan de ander.

Header_nrcnext_mavr_020614-transparant-150x28Vlak voor oudjaar 2013 werd ik gebeld door een redacteur van Nrc.next met de vraag om mee te werken aan een artikel over omgaan met je ex. Nrc.next heeft namelijk dit jaar het initiatief genomen om 2 januari uit te roepen tot de Dag van je Ex. Ik heb over deze vraag ook een blogpost over geschreven: dag van je ex.

Thema-uitzending over relaties van Gezond en Wel

Gezond en WelEen programma voor 8 lokale omroepen rondom Nijmegen – november 2013

In november 2013 werkten Wilfried Sluys en ik mee aan een twee uur durende uitzending over relatieproblemen. We beantwoorden vragen van luisteraars, die van tevoren waren binnengekomen bij de redactie van het programma Gezond en Wel. Interviewers zijn Caroline Reitsma en Eric Dankbaar.

Hieronder kun je luisteren naar de belangrijkste fragmenten uit dat programma.

Start van het programma met antwoorden op de vragen: wanneer relatietherapie en hoe kies je een relatietherapeut.

Redenen voor relatietherapie plus een vraag over: Wat als je weinig zin in seks hebt.

Over therapie om relatie af te ronden plus vraag over woede-aanvallen van partner.

Over verwijzing en vergoeding en een luisteraars vraag over stress in het gezin.

Vraag n.a.v. plotseling en onverwacht stoppen van relatie.

Over het vervlakken van gevoelens en verschillend zijn.

libelle.2

Libelle

In september 2010 verscheen een interview met mij in Libelle over sleur in relaties. Het volledige artikel kun je hier vinden: Gewoontes, blijf er niet te veel in hangen.

esta logoEsta

In februari 2011 verscheen een interview met samenwerkingspartner Wilfried Sluys en mij  in de Esta over hoe relaties een crisis als vreemdgaan of ernstige ziekte van een partner kunnen overleven. Dit artikel kun je hier vinden: Hoeveel kan je relatie hebben?

 

Weblog en twitter

Verder kun je blogs van mij vinden op: https://www.mv-gestalttherapie.nl/blog/ en ben ik te volgen op twitter onder de naam: Relationtherapy.