Helaas is er momenteel geen mantrazingen: we hebben geen pianist of gitarist voor de begeleiding. Mocht u iemand weten, neem dan svp via het contactformulier contact met mij op.

Wat is mantra zingen?

Mantra zingen kenmerkt zich door het vele malen achter elkaar zingen van een woord, of korte zin of tekst (de mantra). De herhaling heeft een meditatief effect en werkt vaak rustgevend en bezielend. De klanken brengen een bepaalde resonantie in hoofd en lijf teweeg.

Mantra zingen is rustgevend en bezielend. De eenvoudige melodieën nodigen uit tot het zingen van een tweede of derde stem. Zo ontstaat er vaak spontaan een mooie meerstemmigheid.

Meestal wordt er na elke mantra een stilte ingelast om de mantra even door te laten werken. Bijeenkomsten van mantra zingen hebben dan ook meestal een meditatief karakter.

Oorsprong van mantra zingen

De oorsprong van mantra’s ligt in India en Tibet. De oorspronkelijke mantra’s zijn in Sanskriet geschreven. Deze worden nu ook nog gebruikt. Daarnaast zijn er inmiddels in alle talen mantra’s gemaakt.

Leren mantra zingen

Het leren van mantra zingen is heel eenvoudig. De melodieën zijn simpel en harmonieus. Ze kunnen dus gemakkelijk ter plekke geleerd worden.

Waar en wanneer?

Nog nader te bepalen. Wordt waarschijnlijk pas weer in het voorjaar.

Kijk hier regelmatig voor de laatste informatie.

De bijeenkomst staat open voor iedereen ongeacht kerkelijke verbondenheid of geloof. 

Muzikale begeleiding

Marike de Valk zal de bijeenkomsten leiden met André Haverkort op de piano. Wellicht dat er soms ook nog andere musici mee komen doen. 

Meedoen?

Aanmelden is niet nodig: je kunt gewoon op de aangegeven tijd naar de kerk komen. Je deelname is gratis. Desgewenst kan je wel een kleine gift achterlaten ter bestrijding van de onkosten. 

Mocht het onverhoopt een keer niet doorgaan, dan wordt dat hier op de website vermeld.

Welkom!