Aanstaande zondag 13 november 2022 van 16-17 uur: mantra zingen in de Corneliuskerk in Beuningen. NB De kerk wordt niet verwarmd!

Wat is mantra zingen?

Mantra zingen kenmerkt zich door het vele malen achter elkaar zingen van een woord, of korte zin of tekst (de mantra). De herhaling heeft een meditatief effect en werkt vaak rustgevend en bezielend. De klanken brengen een bepaalde resonantie in hoofd en lijf teweeg.

Mantra zingen is rustgevend en bezielend. De eenvoudige melodieën nodigen uit tot het zingen van een tweede of derde stem. Zo ontstaat er vaak spontaan een mooie meerstemmigheid.

Meestal wordt er na elke mantra een stilte ingelast om de mantra even door te laten werken. Bijeenkomsten van mantra zingen hebben dan ook meestal een meditatief karakter.

Oorsprong van mantra zingen

De oorsprong van mantra’s ligt in India en Tibet. De oorspronkelijke mantra’s zijn in Sanskriet geschreven. Deze worden nu ook nog gebruikt. Daarnaast zijn er inmiddels in alle talen mantra’s gemaakt.

Leren mantra zingen

Het leren van mantra zingen is heel eenvoudig. De melodieën zijn simpel en harmonieus. Ze kunnen dus gemakkelijk ter plekke geleerd worden.

Waar en wanneer?

Vanaf oktober 2022 zullen er mantra’s gezongen worden in de Corneliuskerk in Beuningen bij Nijmegen op de volgende zondagen:

zondag 9 oktober

zondag 13 november

zondag 11 december

De tijd is in principe van 16-17 uur. Mocht het echter een koude winter worden, dan kan het zijn dat we moeten uitwijken naar een andere tijd (bv aansluitend aan de zondagsviering, als de kerk nog wat warm is) of naar het zaaltje van de protestantse kerk. Kijk hier regelmatig voor de laatste informatie.

De bijeenkomst staat open voor iedereen ongeacht kerkelijke verbondenheid of geloof. 

Muzikale begeleiding

Marike de Valk zal de bijeenkomsten leiden met André Haverkort op de piano. Wellicht dat er soms ook nog andere musici mee komen doen. 

Meedoen?

Aanmelden is niet nodig: je kunt gewoon op de aangegeven tijd naar de kerk komen. Je deelname is gratis. Desgewenst kan je wel een kleine gift achterlaten ter bestrijding van de onkosten. 

Mocht het onverhoopt een keer niet doorgaan, dan wordt dat hier op de website vermeld.

Welkom!