Leven is lijden, zeggen de boeddhisten. Met andere woorden: pijn en verdriet horen erbij, je kunt er als mens niet aan ontkomen. Maar je hoeft er ook niet meer onder te lijden dan nodig is.

Soms lijden mensen teveel, omdat ze niet geleerd hebben om met problemen om te gaan. Omdat ze niet weten hoe ze aandacht moeten geven aan gevoelens, zodat ze die kunnen verwerken. Omdat ze niet geleerd hebben om te luisteren naar de signalen van hun lichaam.

Dan kan het gebeuren dat je je steeds vaker moe voelt of depressief. Dat je een burn out hebt of die juist wil voorkomen. Dat je je leven en/of je werk niet (meer) leuk vindt, dat je je bezieling kwijt bent.
Dat je je steeds onzekerder gaat voelen en steeds minder vertrouwen hebt in jezelf, anderen, je toekomst. Of dat je chronische, (onverklaarbare) lichamelijke klachten hebt.
Het kan ook zijn dat je rouwt om een ingrijpend verlies of lijdt onder traumatische (jeugd)ervaringen.
Of dat je vragen hebt rond je identiteit en/of (homo)seksualiteit. En tenslotte kan het ook zijn dat je niet echt ”problemen” hebt, maar toch niet helemaal tevreden bent met je leven en op zoek bent naar verdieping.

In al deze en nog veel andere situatiesĀ kan het zinvol zijn om professionele ondersteuning te zoeken.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per emailĀ contact met mij opnemen.