Vorige week ben ik gevraagd door Lux, het centrum voor Cultuur en Media in Nijmegen om een nabespreking te verzorgen  voor de film Turist. Deze film gaat over een stel op wintersport, dat ontsnapt aan lawinegevaar. Door het (overlevings?) gedrag van de man belandt het hierbij in een relatiecrisis.

Relatiecrisis

De nabespreking zal aansluitend aan de vertoning van de film a.s. donderdag 5 maart plaatsvinden in de filmzaal. Ook samenwerkingspartner Wilfried Sluys zal daarbij aanwezig zijn. We zullen (mede aan de hand van vragen uit de zaal) onze visie geven op wat er mogelijk aan de hand is met de verschillende hoofdpersonen in de film en hoe je als stel het beste om kunt gaan met zo’n relatiecrisis.

De film begint om 19.00 uur en duurt 2 uur. Voor de nabespreking is maximaal een uur de tijd. De nabespreking is gratis: geïnteresseerden kunnen gewoon blijven zitten.

Om niet alles te verklappen zal ik mijn eigen visie op deze film hier nog niet geven. Wel is het een boeiende film om te gaan zien, als je geïnteresseerd bent in menselijk handelen, met name in relaties.

 

______________________________________________________
Marike de Valk is Gestalttherapeut en geeft individuele, relatie- en gezinstherapie in Beuningen bij Nijmegen samen met haar collega Wilfried Sluys. Op haar site: https://www.mv-gestalttherapie.nl legt ze haar werkwijze uit.
In haar blog (https://www.relatietherapie-nijmegen/blog/) schrijft ze over alles wat met partner- en gezinsrelaties te maken heeft. Ze geeft daar ook lezingen over. Ze is te bereiken via het contactformulier op haar sites of via 024-6751742.
Hier kun je je gratis abonneren op haar blogabonneer op blog.